Isolatie Uitdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Uitdam? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de kruipruimte of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Uitdam. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-uitdam-1154

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1154
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de aantrekkelijkste manieren om je woning in Uitdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Uitdam is betaalbaar (vanaf zo’n € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €235 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven bedragen zo’n €1650 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Uitdam kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan kost het circa €960. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het rendement is plusminus €750 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende populaire mogelijkheden. Hierna benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Uitdam (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Woning Uitdam isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Uitdam. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€805
(€5050)
€930
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€280
(€1650)
€345
(€3600)
Spouwmuur€205
(€1425)
€700
(€2000)
€810
(€3375)
HR++ glas€245
(€2050)
€285
(€4200)
€400
(€4825)
isolatie uitdam 1154

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Uitdam?

Waarom mijn woning in Uitdam isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waterland

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Uitdam een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Uitdam. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Uitdam wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Uitdam voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Uitdam. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen