Isolatie Zuiderwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zuiderwoude? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals je dak isoleren en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Zuiderwoude. We bespreken topics als radiatorfolie aanbrengen en K-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zuiderwoude-1153

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Zuiderwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zuiderwoude is voordeling (plusminus € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zuiderwoude kost om en nabij de €4700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12000. Je profiteert van zo’n €930 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zuiderwoude (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een bewuste wereld? Woning Zuiderwoude isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De besparing komt neer op €1200 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zuiderwoude. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€735
(€5300)
€1030
(€8050)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€280
(€2050)
€390
(€3500)
Spouwmuur€355
(€1025)
€590
(€2450)
€850
(€3000)
HR++ glas€245
(€2650)
€340
(€3825)
€440
(€5350)
isolatie zuiderwoude 1153

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zuiderwoude?

Waarom mijn woning in Zuiderwoude isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, dat betekent een winst van 270, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waterland

Dankzij (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Zuiderwoude extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waterland
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Zuiderwoude. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zuiderwoude wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Zuiderwoude voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Zuiderwoude. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen