Isolatie Panningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Panningen? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Panningen. Je komt meer te weten over thema’s als de vloer isoleren en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-panningen-5981

 • Snelle terugverdientijd
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check jij de populairste toepassingen om jouw woning in Panningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Panningen kan erg voordelig beginnend bij € 720 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Panningen kost plusminus €5200. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het voordeel is circa €960 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Panningen (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste maatschappij? Woning Panningen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 p/jaar. Hierna tref je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Panningen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€635
(€5750)
€1250
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€240
(€1900)
€335
(€3100)
Spouwmuur€205
(€1050)
€510
(€2175)
€940
(€3250)
HR++ glas€235
(€2875)
€275
(€4000)
€350
(€4950)
isolatie panningen 5981

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Panningen?

Waarom mijn woning in Panningen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725 en besparen tot €235 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Formido, Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Panningen een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Panningen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Panningen wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Panningen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Panningen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen