Isolatie Egchel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Egchel? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als binnenmuren isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over isolatie Egchel. Je kunt denken aan topics als radiatorfolie aanbrengen en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-egchel-5987

 • Lagere energienota
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5987
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna vind jij de meest toegepaste acties om een woning in Egchel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Egchel is betaalbaar (plusminus € 770 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, icynene, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Egchel kost ongeveer €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12000. Dit levert op circa €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog een aantal interessante opties. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Egchel (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Egchel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2000 m3. Dat komt neer op €1375 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Egchel. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€785
(€7200)
€1230
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€270
(€2500)
€315
(€3600)
Spouwmuur€310
(€1575)
€510
(€2600)
€815
(€3500)
HR++ glas€190
(€1875)
€285
(€3025)
€395
(€5275)
isolatie egchel 5987

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Egchel?

Waarom mijn woning in Egchel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075 en dat bespaart tot €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Egchel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Egchel. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Egchel wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Egchel voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Egchel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen