Isolatie Koningslust

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Koningslust? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als isolatie van de kruipruimte of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Koningslust. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-koningslust-5984

 • Minder energiekosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Ook geluidswerend
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5984
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Koningslust te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Koningslust kan erg voordelig (plusminus € 720 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1725 en de winst ligt rond de €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Koningslust kost om en nabij de €5900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Je profiteert van circa €820 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zien we diverse populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Koningslust (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Koningslust isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De besparing komt neer op €1275 (jaarlijks). Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Koningslust. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3800)
€855
(€6550)
€930
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€180
(€1600)
€375
(€2700)
Spouwmuur€185
(€1700)
€610
(€2450)
€915
(€3625)
HR++ glas€235
(€2400)
€315
(€3925)
€375
(€4600)
isolatie koningslust 5984

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Koningslust?

Waarom mijn woning in Koningslust isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, waarbij u een besparing realiseert van €325 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website check je praktische info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Formido, Praxis, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Koningslust een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Koningslust. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Koningslust wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Koningslust voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Koningslust. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen