Isolatie Kessel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kessel? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen als de garage isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Kessel. We zoomen in op thema’s als de garage isoleren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kessel-5995

 • Lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook akoestische isolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5995
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante toepassingen om je woning in Kessel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kessel is goedkoop (al vanaf +/- € 830 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €290 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €215, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kessel kost gemiddeld €4750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. De besparing loopt op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Je profiteert van grofweg €930 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei interessante uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Kessel (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Kessel isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kessel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€655
(€7050)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€265
(€2200)
€370
(€3350)
Spouwmuur€340
(€850)
€590
(€2000)
€940
(€3400)
HR++ glas€215
(€2850)
€340
(€3225)
€405
(€5100)
isolatie kessel 5995

Plaatsen in de omgeving:

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Kessel?

Waarom mijn woning in Kessel isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat levert gemiddeld op €345, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide klussen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Met hulp van subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Kessel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kessel. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kessel wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kessel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Kessel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen