Isolatie Helden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Helden? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als de spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Helden. We zoomen in op vraagstukken over HR++ glas en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-helden-5988

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5988
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand lees jij de populairste methodes om jullie woning in Helden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Helden is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 740 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1675 en het resultaat is zo’n €240 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Helden kost je zo’n €5150. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12600. Daarmee bespaar je ong. €770 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we verschillende mogelijke vormen. In onderstaande tekst benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Helden (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere wereld? Woning Helden isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Helden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€675
(€5350)
€920
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€180
(€2050)
€345
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1725)
€730
(€2625)
€950
(€3300)
HR++ glas€250
(€1875)
€330
(€3850)
€350
(€5200)
isolatie helden 5988

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Helden?

Waarom mijn woning in Helden isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Mede door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Helden een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Helden. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Helden wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Helden voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Helden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen