Isolatie Maasbree

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maasbree? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Maasbree. We staan stil bij vraagstukken over radiatorisolatie en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-maasbree-5993

 • Een fors lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5993
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Maasbree te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Maasbree is betaalbaar (rond de € 880 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1775 en het resultaat is zo’n €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Maasbree kost plusminus €5000. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is plusminus €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. Hieronder bespreken we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maasbree (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Maasbree isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. Dat is dus al gauw €1075 op jaarbasis. Onderstaand komen we met de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Maasbree. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€855
(€6550)
€1150
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€290
(€1650)
€305
(€3550)
Spouwmuur€355
(€1475)
€480
(€2600)
€820
(€3400)
HR++ glas€215
(€2800)
€315
(€3950)
€350
(€5375)
isolatie maasbree 5993

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Maasbree?

Waarom mijn woning in Maasbree isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en besparen tot €245 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Maasbree een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Maasbree. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Maasbree wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Maasbree voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Maasbree. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen