Isolatie Beringe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Beringe? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals de zolder isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Beringe. Je komt meer te weten over thema’s als de gevel isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-beringe-5986

 • Lagere maandlasten
 • Minder last van vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder geluidsoverlast
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5986
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de meest populaire methodes om jouw woning in Beringe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beringe kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 910 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €270 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Beringe kost zo’n €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Het rendement is ong. €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Beringe (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Beringe isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 op jaarbasis. Onderstaand tref je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Beringe. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€885
(€5100)
€960
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€270
(€2500)
€390
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1675)
€670
(€1925)
€820
(€3200)
HR++ glas€245
(€2850)
€330
(€3425)
€395
(€5150)
isolatie beringe 5986

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Beringe?

Waarom mijn woning in Beringe isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175 en geeft een besparing van €240 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Formido, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Beringe een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Beringe. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Beringe wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Beringe voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Beringe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen