Isolatie Baarlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Baarlo? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Baarlo. Je kunt denken aan items als isolatie van de kruipruimte en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-baarlo-5990

 • Lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5990
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand zie je de populairste onderdelen om jouw woning in Baarlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Baarlo is voordeling (vanaf zo’n € 870 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €235 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Baarlo kost plusminus €5650. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Het rendement is al snel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. Hiermee bespaar je circa €850 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zijn er allerlei populaire opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Baarlo (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Baarlo isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Baarlo. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€625
(€6350)
€940
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€190
(€1550)
€300
(€3100)
Spouwmuur€345
(€1200)
€750
(€2075)
€930
(€3650)
HR++ glas€190
(€2225)
€260
(€4075)
€380
(€4700)
isolatie baarlo 5990

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Baarlo?

Waarom mijn woning in Baarlo isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075 en dat levert gemiddeld op €305 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Praxis, Karwei, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Met behulp van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Baarlo een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Baarlo. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Baarlo wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Baarlo voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Baarlo. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen