Isolatie Grashoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grashoek? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als bijv. vliering isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Grashoek. We zoomen in op zaken als deuren isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-grashoek-5985

 • Lagere maandlasten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5985
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Grashoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grashoek is betaalbaar (plusminus € 840 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1925 en het resultaat is zo’n €245 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Grashoek kost zo’n €5700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het rendement is grofweg €910, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Grashoek (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Grashoek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Grashoek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€795
(€5600)
€1240
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€210
(€2400)
€330
(€3400)
Spouwmuur€340
(€825)
€440
(€1925)
€845
(€3325)
HR++ glas€220
(€2150)
€260
(€3325)
€410
(€4975)
isolatie grashoek 5985

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Grashoek?

Waarom mijn woning in Grashoek isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en geeft een besparing van €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Formido, Gamma, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Peel en Maas

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Grashoek een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.peelenmaas.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Peel en Maas
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Grashoek. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Grashoek wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Grashoek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Grashoek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een gezond leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen