Isolatie Linne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Linne? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Linne. Denk aan items als deuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-linne-6067

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Duurzame investering
 • Snel te plaatsen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand check jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Linne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Linne is voordeling beginnend bij € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Linne kost ongeveer €5200. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. De potentiële besparing ligt op €890 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is circa €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we verschillende rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Linne (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Linne isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Linne. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€715
(€6500)
€1180
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€255
(€2300)
€345
(€3450)
Spouwmuur€260
(€775)
€480
(€2450)
€795
(€3300)
HR++ glas€210
(€1875)
€295
(€3600)
€445
(€4775)
isolatie linne 6067

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Linne?

Waarom mijn woning in Linne isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en geeft een besparing van €345 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de offerte zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Linne een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Linne. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Linne wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Linne voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Linne. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen