Isolatie Thorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Thorn? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering als bijv. isolatie van platte dak en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Thorn. We zoomen in op topics als isolerende raambekleding en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-thorn-6017

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Speciale groene leningen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6017
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de meest interessante acties om jouw woning in Thorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Thorn is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 830 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Thorn kost ongeveer €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je ongeveer €990 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er diverse vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Thorn (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Thorn isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl komen we met de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Thorn. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3150)
€855
(€4900)
€930
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€265
(€1600)
€375
(€3100)
Spouwmuur€370
(€1000)
€490
(€2525)
€815
(€3175)
HR++ glas€240
(€1900)
€330
(€4125)
€450
(€5300)
isolatie thorn 6017

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Thorn?

Waarom mijn woning in Thorn isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en besparen tot €260 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Hubo, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Met behulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Thorn een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Thorn. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Via de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Thorn wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Thorn voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Thorn. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen