Isolatie Beegden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Beegden? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen als dubbel glas of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Beegden. Je leest uitvoerig over topics als radiatorfolie en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-beegden-6099

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6099
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Beegden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Beegden is interessant (vanaf € 940 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €185 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €235 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Beegden kost ongeveer €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1010. Het rendement is al snel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Dit levert op grofweg €860 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal mogelijke vormen. Hierna praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Beegden (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Beegden isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per jaar. Hierna kijken we naar de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Beegden. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3950)
€665
(€6700)
€1190
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€265
(€2200)
€355
(€2900)
Spouwmuur€185
(€975)
€470
(€2425)
€950
(€3375)
HR++ glas€245
(€2350)
€270
(€3150)
€420
(€4925)
isolatie beegden 6099

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Beegden?

Waarom mijn woning in Beegden isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en geeft een besparing van €255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide projecten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Beegden een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de status in februari 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Beegden. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Beegden wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Beegden voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Beegden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen