Isolatie Ohé en Laak

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ohé en Laak? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie binnenkant gevel en isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Ohé en Laak. Je kunt denken aan onderwerpen als de zolder isoleren en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ohe-en-laak-6109

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Beschermt ook tegen brand
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6109
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Ohé en Laak te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ohé en Laak is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 720 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €260 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ohé en Laak kost je zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €950. Het rendement is al snel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. De winst is zo’n €900 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we nog meer rendabele oplossingen. Hierna beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ohé en Laak (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Ohé en Laak isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar. Op deze website check je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ohé en Laak. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3800)
€815
(€6450)
€1100
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€285
(€2150)
€350
(€2700)
Spouwmuur€250
(€1225)
€580
(€2375)
€810
(€3600)
HR++ glas€220
(€2725)
€280
(€3100)
€425
(€5350)
isolatie ohe-en-laak 6109

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Ohé en Laak?

Waarom mijn woning in Ohé en Laak isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat bespaart tot €240, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Ohé en Laak een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ohé en Laak. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ohé en Laak wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ohé en Laak voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Ohé en Laak. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen