Isolatie Wessem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wessem? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouw isoleren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je bruikbare informatie over isolatie Wessem. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals dubbel glas en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wessem-6019

 • Structureel lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Duurzame investering
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina zie je de meest rendabele stappen om jouw woning in Wessem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wessem is goed te betalen (vanaf zo’n € 830 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €230 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen variëren rond €1600 en de winst ligt rond de €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wessem kost je zo’n €5050. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12300. Je profiteert van zo’n €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we diverse mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Wessem (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Wessem isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wessem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4150)
€745
(€5350)
€1200
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€275
(€1950)
€340
(€3400)
Spouwmuur€380
(€1050)
€490
(€2725)
€840
(€3650)
HR++ glas€205
(€2000)
€270
(€3225)
€405
(€5275)
isolatie wessem 6019

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Wessem?

Waarom mijn woning in Wessem isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775 en dat levert gemiddeld op €255 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wessem een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wessem. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Wessem wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wessem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Wessem. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen