Isolatie Stevensweert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Stevensweert? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van muren of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Stevensweert. Bijvoorbeeld zaken als isolerende raambekleding en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-stevensweert-6107

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Stiller in de woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6107
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Stevensweert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Stevensweert kan erg voordelig (vanaf zo’n € 910 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen bedragen zo’n €1700 en je bespaart al snel €260 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Stevensweert kost plusminus €5700. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Het rendement is al snel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is grofweg €900 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we diverse aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Stevensweert (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Stevensweert isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 p/jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Stevensweert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€795
(€6600)
€1010
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€260
(€2150)
€380
(€3200)
Spouwmuur€325
(€1375)
€700
(€2750)
€825
(€3400)
HR++ glas€195
(€2425)
€335
(€3175)
€430
(€4450)
isolatie stevensweert 6107

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Stevensweert?

Waarom mijn woning in Stevensweert isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en besparen tot €280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna vind je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Karwei, Gamma, Formido, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Stevensweert extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is evident: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Stevensweert. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Stevensweert wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Stevensweert voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Stevensweert. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen