Isolatie Heel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heel? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals binnenmuren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Heel. Je kunt denken aan topics als deuren isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-heel-6097

 • Minder energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van lawaai van straat
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6097
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind je de interessantste acties om jouw woning in Heel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heel is betaalbaar (vanaf zo’n € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €280 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1875 en de besparing loopt op tot €205 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heel kost gemiddeld €5400. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het rendement is al snel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. De winst is zo’n €910 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we verscheidene populaire vormen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Heel (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Heel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Heel. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€715
(€4950)
€930
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€240
(€2400)
€330
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1400)
€750
(€2625)
€855
(€3100)
HR++ glas€220
(€2475)
€280
(€3250)
€355
(€4925)
isolatie heel 6097

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Heel?

Waarom mijn woning in Heel isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en besparen tot €315 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Via een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Heel een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Heel. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Heel wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Heel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Heel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen