Isolatie Maasbracht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Maasbracht? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Maasbracht. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de dakkapel en schijntocht. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-maasbracht-6051

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • Een verantwoorde keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je de meest rendabele methodes om je woning in Maasbracht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maasbracht is betaalbaar (om en nabij de € 730 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Maasbracht kost je zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. De winst is zo’n €930, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maasbracht (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Maasbracht isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. Dat komt neer op €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Maasbracht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€755
(€6850)
€1140
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€255
(€1950)
€310
(€3300)
Spouwmuur€335
(€1200)
€510
(€2550)
€885
(€3300)
HR++ glas€205
(€2925)
€300
(€3725)
€375
(€5025)
isolatie maasbracht 6051

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Maasbracht?

Waarom mijn woning in Maasbracht isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en besparen tot €305, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Karwei, Hornbach, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Maasgouw

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de factuur mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Maasbracht extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentemaasgouw.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Maasgouw
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Maasbracht. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Maasbracht wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maasbracht voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Maasbracht. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen