Isolatie Nieuwe Wetering

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwe Wetering? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties als bijv. HR++ glas en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Nieuwe Wetering. We bespreken thema’s als spouwmuren isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nieuwe-wetering-2376

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Minder ongedierte
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2376
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal je de meest populaire acties om je woning in Nieuwe Wetering te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwe Wetering is goedkoop (om en nabij de € 830 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1650 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, folie, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuwe Wetering kost ongeveer €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. De winst is ongeveer €770, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwe Wetering (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Woning Nieuwe Wetering isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl tref je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuwe Wetering. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3050)
€765
(€7400)
€960
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€255
(€2150)
€335
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1750)
€490
(€2100)
€850
(€3425)
HR++ glas€215
(€1825)
€305
(€3725)
€350
(€4500)
isolatie nieuwe-wetering 2376

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Nieuwe Wetering?

Waarom mijn woning in Nieuwe Wetering isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, dat betekent een winst van 205 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Hubo, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Mede door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Nieuwe Wetering een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nieuwe Wetering. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Nieuwe Wetering wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwe Wetering voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Nieuwe Wetering. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen