Isolatie Rijnsaterwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rijnsaterwoude? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als je spouwmuur isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Rijnsaterwoude. We bespreken items als tochtprofielen en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rijnsaterwoude-2465

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2465
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de populairste stappen om jouw woning in Rijnsaterwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijnsaterwoude is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 930 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rijnsaterwoude kost +/- €4900. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €950. De besparing loopt op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is plusminus €970 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we nog enkele populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rijnsaterwoude (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Rijnsaterwoude isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. Dat is dus al gauw €1125 per jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rijnsaterwoude. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€675
(€6200)
€1030
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€275
(€1950)
€360
(€2850)
Spouwmuur€175
(€1350)
€590
(€2650)
€935
(€3175)
HR++ glas€230
(€2500)
€310
(€4050)
€425
(€4750)
isolatie rijnsaterwoude 2465

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Rijnsaterwoude?

Waarom mijn woning in Rijnsaterwoude isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €265 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Met behulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Rijnsaterwoude een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Rijnsaterwoude. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Rijnsaterwoude wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Rijnsaterwoude voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Rijnsaterwoude. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen