Isolatie Woubrugge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Woubrugge? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je belangrijke informatie over isolatie Woubrugge. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de bodem isoleren en EPS isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-woubrugge-2481

 • Besparen op energienota
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Woubrugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Woubrugge is interessant (ongeveer € 770 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €255 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Woubrugge kost doorgaans €4700. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Het rendement is ong. €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog een aantal interessante vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Woubrugge (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Woubrugge isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. Dat komt neer op €1125 per 12 maanden. Onderstaand check je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Woubrugge. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€625
(€5450)
€1150
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€180
(€2150)
€300
(€3150)
Spouwmuur€230
(€875)
€620
(€2775)
€780
(€3075)
HR++ glas€210
(€2800)
€340
(€4175)
€375
(€4525)
isolatie woubrugge 2481

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Woubrugge?

Waarom mijn woning in Woubrugge isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Budget Energie en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en geeft een besparing van €345 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna komen we met meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Mede door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Woubrugge een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Woubrugge. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Woubrugge wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Woubrugge voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Woubrugge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen