Isolatie Kaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kaag? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Kaag. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kaag-2159

 • Lagere energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Weinig last van geluid
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2159
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk je de meest toegepaste methodes om je woning in Kaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kaag is interessant beginnend bij € 860 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, steenwol, folie, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kaag kost je zo’n €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. De potentiële besparing ligt op €710 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kaag (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame wereld? Woning Kaag isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Kaag. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€625
(€5050)
€1060
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€180
(€2050)
€360
(€2900)
Spouwmuur€365
(€1250)
€730
(€1975)
€805
(€3475)
HR++ glas€215
(€2700)
€280
(€3200)
€400
(€5075)
isolatie kaag 2159

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Kaag?

Waarom mijn woning in Kaag isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en besparen tot €330 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Formido, Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Kaag een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kaag. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Kaag wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kaag voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Kaag. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen