Isolatie Oude Wetering

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oude Wetering? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de schuur en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Oude Wetering. We bespreken topics als HR++ glas en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oude-wetering-2377

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2377
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de populairste acties om jouw woning in Oude Wetering te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oude Wetering is goedkoop (plusminus € 750 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en je bespaart al snel €285 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oude Wetering kost om en nabij de €5900. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €980. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Dit levert op om en nabij €870 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oude Wetering (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Oude Wetering isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Oude Wetering. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€785
(€7350)
€1230
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€225
(€1650)
€335
(€3050)
Spouwmuur€395
(€1450)
€540
(€2600)
€920
(€3350)
HR++ glas€225
(€2850)
€295
(€4150)
€445
(€4500)
isolatie oude-wetering 2377

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Oude Wetering?

Waarom mijn woning in Oude Wetering isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175 en besparen tot €265, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg een kwart van de offerte mag je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Oude Wetering een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oude Wetering. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Oude Wetering wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oude Wetering voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Oude Wetering. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen