Isolatie Leimuiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Leimuiden? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals triple glas en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je handige informatie over isolatie Leimuiden. Je komt meer te weten over topics als vloerisolatie en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-leimuiden-1433

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode1433
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Leimuiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leimuiden is interessant (al vanaf +/- € 940 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Leimuiden kost gemiddeld €4750. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Je profiteert van ongeveer €960, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we nog enkele alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Leimuiden (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Woning Leimuiden isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Leimuiden. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€715
(€6700)
€1020
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€265
(€2050)
€395
(€3350)
Spouwmuur€245
(€1125)
€680
(€2400)
€885
(€3275)
HR++ glas€240
(€2825)
€330
(€3200)
€410
(€5125)
isolatie leimuiden 1433

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Leimuiden?

Waarom mijn woning in Leimuiden isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en geeft een besparing van €320 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Formido, Praxis, Hubo, Karwei, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Leimuiden een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Leimuiden. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Leimuiden wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leimuiden voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Leimuiden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen