Isolatie Rijpwetering

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rijpwetering? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de zolder en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Rijpwetering. Bijvoorbeeld vraagstukken over de vloer isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rijpwetering-2375

 • Lagere energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Maak je huis stiller
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2375
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Rijpwetering te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijpwetering is betaalbaar (vanaf € 760 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de besparing loopt op tot €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rijpwetering kost ongeveer €5000. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het rendement is al snel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op zo’n €910 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijpwetering (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Rijpwetering isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Rijpwetering. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4100)
€695
(€6800)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€280
(€1550)
€310
(€3200)
Spouwmuur€230
(€800)
€580
(€2150)
€900
(€3325)
HR++ glas€235
(€2200)
€265
(€3225)
€405
(€5375)
isolatie rijpwetering 2375

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Rijpwetering?

Waarom mijn woning in Rijpwetering isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en besparen tot €340 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Door gebruik te maken van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Rijpwetering een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Rijpwetering. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Rijpwetering wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rijpwetering voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Rijpwetering. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen