Isolatie Oud Ade

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oud Ade? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de zolder isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je bruikbare informatie over isolatie Oud Ade. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als buisisolatie en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oud-ade-2374

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Snel te plaatsen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2374
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal je de populairste stappen om jouw woning in Oud Ade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oud Ade is voordeling (vanaf ongeveer € 890 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oud Ade kost doorgaans €5150. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1110. De besparing loopt op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. De winst is pakweg €780 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oud Ade (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Oud Ade isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. De besparing komt neer op €1250 p/jaar. Hieronder bekijk je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oud Ade. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€885
(€5150)
€1240
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€170
(€2600)
€400
(€3350)
Spouwmuur€400
(€950)
€690
(€2125)
€780
(€3000)
HR++ glas€200
(€2300)
€300
(€3425)
€405
(€5325)
isolatie oud-ade 2374

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Oud Ade?

Waarom mijn woning in Oud Ade isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of NLE, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en besparen tot €285 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Praxis, Hornbach, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kaag en Braassem

Mede door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Oud Ade een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.kaagenbraassem.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kaag en Braassem
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oud Ade. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Oud Ade wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oud Ade voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Oud Ade. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties leiden tot een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen