Isolatie Bennekom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bennekom? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals muren isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Bennekom. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van muren en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bennekom-6721

 • Lagere energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Voor iedere portemonnee
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6721
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk jij de meest interessante stappen om je woning in Bennekom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bennekom is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 860 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1825 en het resultaat is zo’n €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bennekom kost doorgaans €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12700. De winst is ongeveer €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bennekom (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een duurzame wereld? Woning Bennekom isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Bennekom. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€685
(€4600)
€1210
(€8250)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€195
(€2350)
€375
(€3550)
Spouwmuur€375
(€1625)
€690
(€1900)
€785
(€3550)
HR++ glas€210
(€2800)
€270
(€3525)
€360
(€5050)
isolatie bennekom 6721

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Bennekom?

Waarom mijn woning in Bennekom isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ede

Via subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Bennekom extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bennekom. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Bennekom wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Bennekom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Bennekom. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen