Isolatie Lunteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lunteren? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als isolatie van muren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Lunteren. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lunteren-6741

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Voor iedere portemonnee
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk je de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Lunteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lunteren is aantrekkelijk (plusminus € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €235 per jaar (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €285, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, glaswol, folie, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lunteren kost om en nabij de €5350. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12700. Daarmee bespaar je zo’n €960 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog meer mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lunteren (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Lunteren isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Onderstaand check je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Lunteren. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€805
(€7050)
€920
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€280
(€2050)
€335
(€3250)
Spouwmuur€365
(€1450)
€530
(€2750)
€830
(€3175)
HR++ glas€190
(€2225)
€285
(€4025)
€410
(€4575)
isolatie lunteren 6741

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Lunteren?

Waarom mijn woning in Lunteren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800, waarbij u een besparing realiseert van €295 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ede

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Lunteren een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Lunteren. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lunteren wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Lunteren voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Lunteren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen