Isolatie Ederveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ederveen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als isolatie van de bodem of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Ederveen. Bijvoorbeeld vraagstukken over dubbel glas en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ederveen-6744

 • De energienota gaat omlaag
 • Aangenamer wonen
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6744
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna lees jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Ederveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ederveen is aantrekkelijk beginnend bij € 980 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €2000 en de potentiële besparing ligt op €270 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ederveen kost gemiddeld €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11700. De winst is ong. €930 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de interessantste vormen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Ederveen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Ederveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Ederveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€825
(€6450)
€1210
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€225
(€2250)
€385
(€2750)
Spouwmuur€185
(€1150)
€750
(€2600)
€860
(€3500)
HR++ glas€250
(€2850)
€280
(€4300)
€365
(€4975)
isolatie ederveen 6744

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Ederveen?

Waarom mijn woning in Ederveen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, dat betekent een winst van 240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke acties als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Praxis, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ede

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Ederveen extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ederveen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Ederveen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Ederveen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Ederveen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen