Isolatie Otterlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Otterlo? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte en isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Otterlo. Je kunt denken aan topics als spouwmuurisolatie en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-otterlo-6731

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6731
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de populairste onderdelen om jouw woning in Otterlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Otterlo is betaalbaar (al vanaf € 780 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €280 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1750 en het resultaat is zo’n €280 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Otterlo kost om en nabij de €4950. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het voordeel is pakweg €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er allerlei alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste opties.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Otterlo (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste gemeenschap? Woning Otterlo isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De besparing komt neer op €1125 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Otterlo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4350)
€775
(€6600)
€1120
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€205
(€2200)
€345
(€3100)
Spouwmuur€310
(€1450)
€750
(€2575)
€915
(€3550)
HR++ glas€190
(€2825)
€320
(€3725)
€440
(€4450)
isolatie otterlo 6731

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Otterlo?

Waarom mijn woning in Otterlo isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ede

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Otterlo een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Otterlo. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Otterlo wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Otterlo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Otterlo. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een optimaal klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen