Isolatie De Klomp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Klomp? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie De Klomp. Je kunt denken aan topics als isolatie van de garage en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-de-klomp-6745

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6745
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref jij de interessantste werkzaamheden om een woning in De Klomp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Klomp is betaalbaar (plusminus € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in De Klomp kost om en nabij de €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12200. Daarmee bespaar je zo’n €760 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zien we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in De Klomp (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke wereld? Woning De Klomp isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De besparing komt neer op €1175 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Klomp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€835
(€6750)
€1180
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€210
(€2450)
€390
(€3600)
Spouwmuur€360
(€775)
€450
(€1925)
€795
(€3175)
HR++ glas€225
(€2125)
€270
(€3525)
€450
(€5050)
isolatie de-klomp 6745

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in De Klomp?

Waarom mijn woning in De Klomp isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, waarbij u een besparing realiseert van €265 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ede

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in De Klomp extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Klomp. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan De Klomp wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in De Klomp voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in De Klomp. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen