Isolatie Harskamp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Harskamp? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de zolder en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Harskamp. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-harskamp-6732

 • Besparen op energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6732
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website zie je de meest toegepaste acties om een woning in Harskamp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Harskamp kan zeer goedkoop beginnend bij € 740 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 per 12 maanden (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €255 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Harskamp kost doorgaans €5050. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Daarmee bespaar je ong. €950 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Harskamp (maart 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige wereld? Woning Harskamp isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Harskamp. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3950)
€635
(€4600)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€230
(€2050)
€310
(€3000)
Spouwmuur€385
(€1025)
€660
(€1975)
€780
(€3350)
HR++ glas€205
(€2025)
€270
(€3125)
€445
(€4650)
isolatie harskamp 6732

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Harskamp?

Waarom mijn woning in Harskamp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder check je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ede

Met behulp van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Harskamp een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Harskamp. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Harskamp wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Harskamp voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Harskamp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen