Isolatie Deelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Deelen? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering zoals de spouwmuur isoleren en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Deelen. Denk aan topics als de zolder isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-deelen-6877

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Voor elk budget
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6877
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Deelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Deelen is betaalbaar (rond de € 870 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1700 en het bespaart circa €235 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Deelen kost zo’n €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het rendement is ongeveer €750, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er diverse interessante mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Deelen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame samenleving? Woning Deelen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Deelen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€605
(€4700)
€1240
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€200
(€1600)
€315
(€3600)
Spouwmuur€185
(€775)
€680
(€1900)
€945
(€3675)
HR++ glas€195
(€2650)
€320
(€4200)
€415
(€4875)
isolatie deelen 6877

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Deelen?

Waarom mijn woning in Deelen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €315 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ede

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Deelen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Deelen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Deelen wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Deelen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Deelen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen