Isolatie Wekerom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wekerom? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. de spouwmuur isoleren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Wekerom. We zoomen in op vraagstukken over de buitengevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wekerom-6733

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook geluidsdicht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Wekerom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wekerom is voordeling beginnend bij € 890 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, folie, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wekerom kost plusminus €5400. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Hiermee bespaar je plusminus €850 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er meerdere rendabele mogelijkheden. Hierna behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wekerom (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wekerom isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wekerom. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€785
(€6400)
€980
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€210
(€1950)
€375
(€3450)
Spouwmuur€280
(€1550)
€470
(€2275)
€910
(€3625)
HR++ glas€245
(€2325)
€310
(€3275)
€400
(€5300)
isolatie wekerom 6733

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Wekerom?

Waarom mijn woning in Wekerom isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Multimate, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ede

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Wekerom een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ede.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ede
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wekerom. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Wekerom wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wekerom voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Wekerom. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen