Isolatie Westwoud

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Westwoud? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van schuine dak of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Westwoud. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-westwoud-1617

 • Besparen op energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1617
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Westwoud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westwoud is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 870 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Westwoud kost doorgaans €4850. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Het voordeel is pakweg €940, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Westwoud (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Westwoud isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. Dat is dus al gauw €1400 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Westwoud. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€675
(€6900)
€1160
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€290
(€1650)
€400
(€3450)
Spouwmuur€195
(€1525)
€590
(€2275)
€825
(€3475)
HR++ glas€200
(€1900)
€330
(€3325)
€410
(€4575)
isolatie westwoud 1617

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Westwoud?

Waarom mijn woning in Westwoud isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Delta en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en dat bespaart tot €330, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Dankzij subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Westwoud een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Westwoud. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Westwoud wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Westwoud voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Westwoud. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen