Isolatie Hoogkarspel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hoogkarspel? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. triple glas of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Hoogkarspel. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als tochtprofielen en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hoogkarspel-1616

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • CO2 uitstoot beperken
 • Tevens geluidsisolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Hoogkarspel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoogkarspel kan erg voordelig (al vanaf € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1625 en het resultaat is zo’n €230, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hoogkarspel kost ongeveer €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Daarmee bespaar je circa €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hoogkarspel (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een energiebewuste gemeenschap? Woning Hoogkarspel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogkarspel. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€755
(€7350)
€1250
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€290
(€2000)
€320
(€3500)
Spouwmuur€400
(€925)
€580
(€2050)
€850
(€3475)
HR++ glas€205
(€1975)
€330
(€4125)
€380
(€4850)
isolatie hoogkarspel 1616

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Hoogkarspel?

Waarom mijn woning in Hoogkarspel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website lees je praktische info over veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Gamma, Formido, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Drechterland

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Hoogkarspel een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hoogkarspel. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Hoogkarspel wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hoogkarspel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hoogkarspel. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen