Isolatie Oosterleek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oosterleek? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Oosterleek. Je komt meer te weten over zaken als spouwmuurisolatie en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oosterleek-1609

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Minder vervuiling
 • Maak je huis stiller
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1609
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante stappen om jouw woning in Oosterleek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oosterleek is aantrekkelijk (om en nabij de € 760 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1875 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oosterleek kost doorgaans €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Je profiteert van ong. €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog meer interessante opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oosterleek (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Oosterleek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterleek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€665
(€6550)
€1210
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€170
(€1550)
€355
(€2750)
Spouwmuur€315
(€1525)
€690
(€2250)
€825
(€3225)
HR++ glas€250
(€2375)
€315
(€3950)
€360
(€5400)
isolatie oosterleek 1609

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oosterleek?

Waarom mijn woning in Oosterleek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij een kwart van de offerte mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Oosterleek een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oosterleek. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Oosterleek wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Oosterleek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Oosterleek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen