Isolatie Schellinkhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Schellinkhout? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Schellinkhout. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schellinkhout-1697

 • Minder energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal jij de interessantste onderdelen om je woning in Schellinkhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schellinkhout is interessant (al vanaf +/- € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1650 en de winst ligt rond de €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Schellinkhout kost +/- €5650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. De winst is grofweg €920 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we diverse vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Schellinkhout (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Schellinkhout isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Schellinkhout. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€605
(€5200)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€170
(€2250)
€335
(€3250)
Spouwmuur€355
(€1075)
€610
(€2675)
€835
(€3400)
HR++ glas€195
(€2550)
€275
(€3075)
€380
(€4750)
isolatie schellinkhout 1697

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over de isolatiespecialist in Schellinkhout?

Waarom mijn woning in Schellinkhout isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Greenchoice en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en geeft een besparing van €235 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Multimate, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Met hulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Schellinkhout een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Schellinkhout. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Schellinkhout wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Schellinkhout voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Schellinkhout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen