Isolatie Hem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen als bijv. de zolder isoleren of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Hem. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hem-1607

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Meer stilte in huis
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1607
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Hem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hem is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 720 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €205 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hem kost plusminus €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1080. De besparing loopt op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je ong. €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog enkele populaire vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Hem (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een groenere samenleving? Woning Hem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hem. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€765
(€5700)
€1200
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€255
(€1900)
€300
(€3100)
Spouwmuur€365
(€800)
€690
(€1925)
€845
(€3550)
HR++ glas€220
(€2550)
€285
(€3425)
€365
(€5375)
isolatie hem 1607

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hem?

Waarom mijn woning in Hem isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Hem extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hem. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Hem wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen