Isolatie Venhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Venhuizen? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. isolatie van de buitengevel of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Venhuizen. Je leest uitvoerig over onderwerpen als schuin dak isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-venhuizen-1606

 • Minder energielasten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1606
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Venhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Venhuizen kan zeer goedkoop (ongeveer € 880 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1825 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Venhuizen kost zo’n €5150. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De besparing loopt op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Je profiteert van grofweg €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er diverse vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Venhuizen (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een energiezuinige wereld? Woning Venhuizen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. Dat is dus al gauw €900 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Venhuizen. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€865
(€5050)
€1030
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€255
(€2550)
€365
(€2850)
Spouwmuur€340
(€1125)
€650
(€2700)
€940
(€3100)
HR++ glas€225
(€2150)
€310
(€4175)
€415
(€5025)
isolatie venhuizen 1606

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Venhuizen?

Waarom mijn woning in Venhuizen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat levert gemiddeld op €270, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Dankzij subsidies wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Venhuizen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Venhuizen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Venhuizen wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Venhuizen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Venhuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen