Isolatie Oosterblokker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oosterblokker? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Oosterblokker. We bespreken items als isolatie van verwarmingsbuizen en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oosterblokker-1696

 • Lagere energienota
 • Minder tocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1696
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina vind jij de meest interessante acties om je woning in Oosterblokker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oosterblokker is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1750 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oosterblokker kost plusminus €5700. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €970. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11100. Dit levert op circa €810 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog meer rendabele opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oosterblokker (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een energiebewuste gemeenschap? Woning Oosterblokker isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterblokker. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4300)
€635
(€7050)
€1080
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€220
(€1900)
€390
(€3300)
Spouwmuur€185
(€950)
€490
(€2425)
€910
(€3275)
HR++ glas€200
(€2125)
€300
(€3050)
€375
(€4575)
isolatie oosterblokker 1696

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Oosterblokker?

Waarom mijn woning in Oosterblokker isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €325 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei, Formido, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Oosterblokker een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oosterblokker. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Oosterblokker wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Oosterblokker voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Oosterblokker. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen