Isolatie Wijdenes

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wijdenes? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over isolatie Wijdenes. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als tochtstrips of tochtbanden en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wijdenes-1608

 • Minder energielasten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1608
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina zie je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Wijdenes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijdenes kan zeer goedkoop (al vanaf € 890 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1900 en het bespaart circa €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wijdenes kost zo’n €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. De potentiële besparing ligt op €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Dit levert op plusminus €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we meerdere rendabele opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wijdenes (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Woning Wijdenes isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wijdenes. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€665
(€5550)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€245
(€2250)
€335
(€3000)
Spouwmuur€175
(€1100)
€610
(€2325)
€830
(€3600)
HR++ glas€250
(€2375)
€265
(€3875)
€365
(€5000)
isolatie wijdenes 1608

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Wijdenes?

Waarom mijn woning in Wijdenes isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en besparen tot €205 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna tref je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Wijdenes extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wijdenes. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wijdenes wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wijdenes voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Wijdenes. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen