Isolatie Vinkeveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vinkeveen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de garage en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je handige informatie over isolatie Vinkeveen. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over tochtprofielen en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vinkeveen-3645

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt veel zelf doen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3645
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Vinkeveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vinkeveen is voordeling (vanaf ongeveer € 710 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1775 en de besparing loopt op tot €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vinkeveen kost je zo’n €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op pakweg €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we diverse rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vinkeveen (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Vinkeveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. De besparing komt neer op €1075 p/jaar. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Vinkeveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€815
(€7400)
€1250
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€190
(€1800)
€345
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1325)
€700
(€2375)
€870
(€3125)
HR++ glas€235
(€2750)
€300
(€3875)
€450
(€5100)
isolatie vinkeveen 3645

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Vinkeveen?

Waarom mijn woning in Vinkeveen isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat bespaart tot €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vinkeveen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vinkeveen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Vinkeveen wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vinkeveen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Vinkeveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen