Isolatie Baambrugge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Baambrugge? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties als spouwmuurisolatie en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Baambrugge. Je leest uitvoerig over items als de spouwmuur isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-baambrugge-1396

 • Minder energielasten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1396
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check je de populairste toepassingen om jouw woning in Baambrugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Baambrugge is betaalbaar beginnend bij € 830 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1800 en het resultaat is zo’n €215 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baambrugge kost zo’n €4550. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Hiermee bespaar je plusminus €850, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Baambrugge (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame samenleving? Woning Baambrugge isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Baambrugge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€885
(€6300)
€990
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€190
(€2150)
€350
(€2850)
Spouwmuur€255
(€1100)
€650
(€2100)
€940
(€3325)
HR++ glas€200
(€1900)
€295
(€3900)
€390
(€5000)
isolatie baambrugge 1396

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Baambrugge?

Waarom mijn woning in Baambrugge isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, dat betekent een winst van 215 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Formido, Hubo, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Baambrugge een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Baambrugge. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Baambrugge wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Baambrugge voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Baambrugge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen