Isolatie Amstelhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Amstelhoek? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Amstelhoek. Je kunt denken aan thema’s als vloerisolatie en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-amstelhoek-1427

 • Hoog rendement
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Maak je huis stiller
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1427
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Amstelhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Amstelhoek is financieel toegankelijk (vanaf € 730 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, glaswol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Amstelhoek kost zo’n €4700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12300. Daarmee bespaar je om en nabij €760 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Amstelhoek (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Woning Amstelhoek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2375 m3. Dat is dus al gauw €1000 per jaar. Hierna vind je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Amstelhoek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€805
(€5200)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€205
(€2650)
€340
(€3250)
Spouwmuur€385
(€1600)
€740
(€2725)
€865
(€3475)
HR++ glas€200
(€2200)
€290
(€4025)
€395
(€4450)
isolatie amstelhoek 1427

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Amstelhoek?

Waarom mijn woning in Amstelhoek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €295 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Amstelhoek een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Amstelhoek. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Amstelhoek wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Amstelhoek voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Amstelhoek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen