Isolatie Wilnis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wilnis? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Wilnis. We zoomen in op topics als isolatie van de binnengevel en spuitisolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wilnis-3648

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3648
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest populaire manieren om jouw woning in Wilnis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wilnis is betaalbaar (vanaf ongeveer € 850 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1825 en het bespaart circa €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wilnis kost +/- €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Het rendement is plusminus €900 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verschillende alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wilnis (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning Wilnis isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 p/jaar. Op deze pagina calculeren we de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Wilnis. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€795
(€6350)
€1010
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€180
(€2150)
€305
(€3300)
Spouwmuur€195
(€725)
€740
(€2500)
€855
(€3400)
HR++ glas€220
(€2225)
€325
(€3050)
€375
(€4625)
isolatie wilnis 3648

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wilnis?

Waarom mijn woning in Wilnis isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en geeft een besparing van €215 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Wilnis een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wilnis. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Wilnis wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wilnis voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Wilnis. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen