Isolatie Mijdrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mijdrecht? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als bijv. schuin dak isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Mijdrecht. Je komt meer te weten over onderwerpen als je dak isoleren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-mijdrecht-3641

 • Minder energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toekomstbestendig

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Mijdrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mijdrecht is voordeling (gemiddeld zo’n € 780 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €190 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, steenwol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mijdrecht kost plusminus €4550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Het voordeel is ongeveer €950, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog enkele interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mijdrecht (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Mijdrecht isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 op jaarbasis. Op deze website tref je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Mijdrecht. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4000)
€675
(€6700)
€1240
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€195
(€2350)
€365
(€2700)
Spouwmuur€385
(€1725)
€680
(€2175)
€810
(€3125)
HR++ glas€215
(€2200)
€295
(€4150)
€430
(€4775)
isolatie mijdrecht 3641

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Mijdrecht?

Waarom mijn woning in Mijdrecht isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat bespaart tot €220 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Mijdrecht een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Mijdrecht. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Mijdrecht wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mijdrecht voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Mijdrecht. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen