Isolatie de Hoef

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in de Hoef? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als de vloer isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie de Hoef. We staan stil bij thema’s als de spouwmuur isoleren en lambda waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-de-hoef-1426

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde keuze
 • Relatief snel te plaatsen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1426
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de aantrekkelijkste acties om je woning in de Hoef te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in de Hoef kan erg voordelig beginnend bij € 800 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in de Hoef kost doorgaans €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11100. Je profiteert van circa €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in de Hoef (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een groenere maatschappij? Woning de Hoef isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in de Hoef. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€875
(€6900)
€1030
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€220
(€2400)
€325
(€3100)
Spouwmuur€230
(€1425)
€700
(€2800)
€920
(€3300)
HR++ glas€210
(€2850)
€305
(€3950)
€400
(€4425)
isolatie de-hoef 1426

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in de Hoef?

Waarom mijn woning in de Hoef isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de offerte mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in de Hoef een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in de Hoef. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan de Hoef wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in de Hoef voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in de Hoef. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen