Isolatie Abcoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Abcoude? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Abcoude. Denk aan onderwerpen als isolatie van muren en subsidie Isolatie juni 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-abcoude-1391

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Een hoger energielabel

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1391
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref jij de meest toegepaste acties om je woning in Abcoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Abcoude is goed te betalen (vanaf zo’n € 930 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Abcoude kost +/- €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. De winst is plusminus €970 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog meer aantrekkelijke vormen. Hieronder praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Abcoude (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Abcoude isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Abcoude. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€695
(€7000)
€1210
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€180
(€2300)
€330
(€3250)
Spouwmuur€295
(€1525)
€600
(€2525)
€920
(€3225)
HR++ glas€245
(€2925)
€260
(€3625)
€375
(€5150)
isolatie abcoude 1391

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Abcoude?

Waarom mijn woning in Abcoude isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, dat betekent een winst van 305 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Mede door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Abcoude een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Abcoude. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Abcoude wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Abcoude voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Abcoude. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen